Μουσικές Σπουδές - Oλα αυτά που θέλετε να μάθετε για της κλασικές σπουδές μουσικής.

Να γιατί επιβάλλεται να μάθει πιάνο το παιδί σας!

Πολλά πλεονεκτήματα έχουν τα άτομα που ξεκίνησαν από παιδιά να παίζουν πιάνο! Εκτός από καλοί μουσικοί, γίνονται όπως λένε οι έρευνες και ιδιαίτερα έξυπνοι άνθρωποι!!!

Σύμφωνα με μία έρευνα στην Κίνα, η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου ενδυναμώνει τον εγκέφαλο. Πιο συγκεκριμένα, μαθαίνοντας πιάνο πριν από την ηλικία των 7 χρόνων, ο εγκέφαλος κερδίζει πολλά.

Σύμφωνα με τη Dailymail, οι  Κινέζοι ερευνητές μελέτησαν το μυαλό 48 αντρών και γυναικών, ηλικίας 19 με 21 ετών, που είχαν παρακολουθήσει όλοι τους  τουλάχιστον ένα χρόνο μαθημάτων, μερικοί από τους οποίους είχαν ξεκινήσει από τριών ετών.

Όσοι έπαιζαν ένα μουσικό όργανο από μικρή ηλικία, είχαν αυξημένη την αίσθηση του προγραμματισμού και της διαχείρισης του χρόνου. Επιπλέον, είχαν αυξημένη ακοή.

Οι ερευνητές από το Beijing Normal University διαπίστωσαν ότι μέρη του εγκεφάλου επηρεάζονται και αναπτύσσονται γρηγορότερα λόγω της μουσικής.

Οφέλη έχουν επίσης και όσοι ενήλικες έχουν σταματήσει να παίζουν μουσικά όργανα, αλλά είχαν καταπιαστεί μ' αυτά σε μικρότερη ηλικία, αφού ο εγκέφαλός τους αντιλαμβάνεται τους ήχους πολύ γρήγορα.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι η εξάσκηση ενός μουσικού οργάνου ενισχύει το IQ, ενώ βοηθάει στην ταχύρυθμη εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας !

Καλά λοιπόν τα Αγγλικά και τα Γαλλικά, αλλά μήπως πρέπει δώσουμε έμφαση στο πιάνο όσον αφορά τα παιδιά… Σκεφτείτε το!!!!

 

πηγή: http://www.star.gr

Να γιατί επιβάλλεται να μάθει πιάνο το παιδί σας!