Μουσικές Σπουδές - Oλα αυτά που θέλετε να μάθετε για της κλασικές σπουδές μουσικής.

Ποιά μαθήματα διδάσκονται στο Υποχρεωτικό Αρμονίας και ποιά στο Ειδικό Αρμονίας και πόσα είναι τα 'Ετη φοίτησής του?

 • andriana kandyla on Τετ, 09/26/2012 - 23:17

  Το Υποχρεωτικό Αρμονίας έχει 3ετή φοίτηση. Για να εισαχθεί σπουδαστής σε αυτό το μάθημα, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τα 3 έτη Θεωρίας καθώς και τα 3 έτη solfege. Στο Υποχρεωτικό Αρμονίας παραδίδονται μόνο μαθήματα βασικής Αρμονίας.
  Βέβαια ο σπουδαστής μπορεί παράλληλα να παρακολουθεί μαθήματα solfege, ώστε να ολοκληρώσει και τα 2 επόμενα έτη φοίτησής του.

  Στο Ειδικό Αρμονίας η φοίτηση είναι τουλάχιστον 3ετής (μέγιστος χρόνος φοίτησης 6 έτη), εκτός αν ο σπουδαστής με εξετάσεις καταταγεί στο 2ο έτος Ειδικού Αρμονίας, οπότε η φοίτηση γίνεται 2ετής (με μέγιστο χρόνο φοίτησης 4 χρόνια).
  Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι οτι ο σπουδαστής πρέπει να δώσει κατατακτήριες εξετάσεις για να εισαχθεί και στο 1ο έτος Ειδικού Αρμονίας. Ισχύει και σε αυτή την περίπτωση ότι ο σπουδαστής για να εισαχθεί σε αυτό το μάθημα, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τα 3 έτη Θεωρίας καθώς και τα 3 έτη solfege.

  Τα μαθήματα που διδάσκονται στο Ειδικό Αρμονίας είναι υποχρεωτικό πιάνο επιπέδου Α Μέσης (εφόσον ο σπουδαστής δεν είναι πιανίστας), Ιστορία Μουσικής, Μορφολογία, Choral, στοιχεία Αντίστιξης, Ακουστικά (συγχορδίες, διαστήματα, διαδοχή συγχορδιών) και εναρμόνιση Prima Vista.