Μουσικές Σπουδές - Oλα αυτά που θέλετε να μάθετε για της κλασικές σπουδές μουσικής.

Γειά σας. Είμαι αρκετά μεγάλη σε ηλικία κι έχω αποφασίσει πως θέλω να δώσω πανελλήνιες εξετάσεις για σπουδές μουσικολογίας στο πανεπιστήμιο. Έχω τρία ακαδημαϊκά έτη που παρακολουθώ θεωρητικά και μαθήματα κλασσικής κιθάρας σε ωδείο. Έχω φτάσει στη Β Κατωτέ

  • andriana kandyla on Τετ, 02/27/2013 - 22:23

     

    Οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να δώσει ο σπουδαστής πανελλήνιες εξετάσεις είναι (εκτός των βασικών μαθημάτων της κατεύθυνσης) πολύ καλές γνώσεις Αρμονίας σε επίπεδο Ειδικού Αρμονίας. Η προετοιμασία που χρειάζεται δεν επαρκεί μόνο σε γραπτό επίπεδο, αλλά και σε ακουστικό, εννοώντας οτι θα πρέπει να έχουν διδαχθεί και ασκήσεις ακουστικής δεξιότητας. Ο χρόνος που απαιτείται για όλα αυτά, κυμαίνεται περίπου στον 1 χρόνο. Το Α' έτος υποχρεωτικού Αρμονίας, δυστυχώς δεν αρκεί.
    Το οικονομικό κομμάτι εξαρτάται από το ωδείο και μόνο και φυσικά ισχύει πως το Ειδικό Αρμονίας χρεώνεται εξτρα και με σχετικά υψηλό κόστος. Η περίπτωση του ιδιαίτερου, σαφώς μπορεί να υφίσταται στην όλη προετοιμασία. Ίσως και να ενδύκνειται σε περίπτωση που ο σπουδαστής έχει ανάγκη από περισσότερα του ενός μαθήματα ανά εβδομάδα. Αυτό γίνεται κατόπιν συνεννόησης με το δάσκαλο – ωδείο.
    Θα πρέπει να σας τονίσω οτι η όλη προετοιμασία είναι αρκετά δύσκολη και χρειάζεται μελέτη σε καθημερινή βάση και φυσικά να μην ξεχνάτε πως πρέπει να υπάρχει και αντίστοιχη προετοιμασία στα μαθήματα κατεύθυνσης.
    Οι κατατακτήριες εξετάσεις γίνονται μόνο τον μήνα Οκτώβριο σε όλα τα ωδεία.