Μουσικές Σπουδές - Oλα αυτά που θέλετε να μάθετε για της κλασικές σπουδές μουσικής.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /var/www/staccato.gr/httpdocs/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 24.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /var/www/staccato.gr/httpdocs/sites/all/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 13.

Το πιάνο από το Α ως το Ω

Από την πρωτότυπη κατασκευή του Cristofori το 18ο αι, μέχρι τα σημερινά Steinway, το πιάνο έχει μια σταθερή παρουσία σε κάθε μουσική σκηνή, από τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών, μέχρι και τα jazz clubs. Κανένα άλλο όργανο δεν είναι τόσο ευέλικτο και τόσο συναρπαστικό. Αυτό μαρτυρούν άλλωστε τα ίδια τα έργα μεγάλων συνθετών, όπως οι θυελλώδεις σονάτες του Beethoven, τα πρελούδια του Debussy, ακόμη και τα δύσκολα σε τεχνική έργα του Liszt.

Με την πρόσφατη ανακοίνωση του Γαλλικού Ινστιτούτου "It's All About Piano", ένα φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στο πιάνο, παρουσιάζεται ένα οδηγός "A-Z guide", για να γιορτάσει το πιο δημοφιλές όργανο παγκοσμίως.

Ο οδηγός αναφέρει ένα προς ένα τα χαρακτηριστικά του οργάνου, προσμετρώντας τα σύμφωνα με τα γράμματα του αγγλικού αλφαβήτου.

 

Δείτε το άρθρο εδώ

Το πιάνο από το Α ως το Ω