Μουσικές Σπουδές - Oλα αυτά που θέλετε να μάθετε για της κλασικές σπουδές μουσικής.

Γειά σας. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν θα μπορούσα να μάθω μόνη μου πιάνο. Παίζω κλασσική κιθάρα στο επίπεδο α ανωτέρας και θεωρητικά βρίσκομαι στην β αρμονία. Σκέφτομαι να ξεκινήσω το ειδικό αρμονίας αλλά να προσπαθήσω το πιάνο εως ένα επίπεδο να το μάθω μόνη

  • andriana kandyla on Κυρ, 11/24/2013 - 15:16

    Μερικά βιβλία που χρησιμοποιούμε στην εκμάθηση του πιάνου για αρχαρίους είναι:

    -John Thompson "The First Grade Book"
    -Beyer
    -Czerny 30
    -Dyvernoy

    Καλό θα ήταν να υπάρχει μία στοιχειώδης καθοδήγηση ύλης μέσα από αυτά τα βιβλία, ώστε να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε κ πώς!
    Μια συμβουλή ποτέ δεν είναι αρκετή, ειδικά όταν δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις δυνατότητές σας στην πρόοδο του οργάνου. Οπότε είναι απαραίτητο να μιλήσετε κατ' ιδίαν με τον καθηγητή που πρόκειται να αναλάβει το Υποχρεωτικό Πιάνο, ώστε να σας δώσει μια πιο λεπτομερή πορεία για το τί πρέπει να μελετήσετε. Μέθοδοι και βιβλία, υπάρχουν πολλά και αξιόπιστα. Όμως πάντα ο καθηγητής είναι απαραίτητος σε τέτοιου είδους μαθήματα, καθώς κανένα βιβλίο δεν μπορεί να τον αναπληρώσει, όσο πλήρες και να είναι.

    Το αρμόνιο που έχετε σίγουρα είναι βοηθητικό για τα πρώτα τουλάχιστον μαθήματα, αλλά αργότερα που θα προχωρήσετε στην ύλη του Υποχρεωτικού Πιάνου, θα ήταν καλύτερο να μελετάτε σε πιάνο και όχι σε αρμόνιο. Αυτό βέβαια δε σημαίνει την απαραίτητη αγορά πιάνου, καθώς σχεδόν όλα τα ωδεία μπορούν πλέον να παραχωρούν αίθουσες με πιάνο για τη μελέτη των σπουδαστών τους.

    Καλή αρχή!