Μουσικές Σπουδές - Oλα αυτά που θέλετε να μάθετε για της κλασικές σπουδές μουσικής.

ο Κώστας Χατζής στη σκηνή του PassPort

ο Κώστας Χατζής στη σκηνή του PassPort

Ακόμα μία εμφάνιση με όλες του τις μεγάλες επιτυχίες ετοιμάζει για το Σάββατο 3 Μαρτίου ο Κώστας Χατζής στη σκηνή του PassPort.


Ο Κώστας Χατζής θεωρείται από τους κορυφαίους και συνάμα πρωτοπόρους δημιουργούς στο κοινωνικό τραγούδι. Είναι αυτός που ουσιαστικά επέβαλε το στυλ «φωνή κιθάρα», είναι αυτός που μας έδωσε για πρώτη φορά, μπαλάντες με κοινωνικά μηνύματα, διαμόρφωσε με τη διαχρονική παρουσία του, εδώ και 50 χρόνια, ξεχωριστή σχολή, ενώ τα χνάρια του ακολούθησαν γενιές τραγουδοποιών, που μεγαλούργησαν στο μετέπειτα έντεχνο ελληνικό τραγούδι.


Ο Κώστας Χατζής γεννήθηκε στη Λιβαδειά. Ο παππούς του υπήρξε μεγάλος λαϊκός κλαρινετίστας αλλά και ο πατέρας του έπαιζε πολύ καλό σαντούρι, γι’ αυτό κι ο Κώστας δεν άργησε ν’ ακολουθήσει τα βήματα της οικογένειάς του. Στα 16 του κιόλας χρόνια τον έπαιρνε ο πατέρας του μαζί του για να τραγουδήσει σε γάμους, βαφτίσια και σε κάθε άλλη εκδήλωση όπου ήταν απαραίτητη η δημοτική μουσική. Μετά από 5ετή περιπλάνηση στην επαρχία, καταλήγει τελικά στην Αθήνα, άγνωστος μεταξύ αγνώστων...Τότε αρχίζει μια από τις πιο δύσκολες και σκληρές περιόδους της ζωής του.


Πληροφορίες: PassPort, Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιά, 210 4296401, 6940 558558, www.pass-port.gr , στις 10 μ.μ., είσοδος 15 ευρώ (με κρασί ή μπύρα στο μπαρ), 25 ευρώ (με ποτό σε τραπέζι).