Μουσικές Σπουδές - Oλα αυτά που θέλετε να μάθετε για της κλασικές σπουδές μουσικής.

Ιανουάριος 2012

Η ύλη ανά τάξη στο σε όλα τα όργανα και στα θεωρητικά, έχει οριστεί από το 1957 με Βασιλικό Διάταγμα,το οποίο υπάρχει αναλυτικά σε ΦΕΚ.

Το διακεκριμένο φωνητικό σύνολο Athens Choir Ensemble (Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο), μέλος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, είναι ένα 30μελές, μικτό τετράφωνο σύνολο, με περισσότερες από σαράντα εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ιταλία), συμμετοχές σε φεστιβάλ κ.ά.

Συντροφιά με τους κορυφαίους μουσικούς στον 24ο κύκλο της σειράς 'Οι Νέοι για τους Νέους'. Σήμερα σοπράνο Ρωξάνη Παπαδημητρίου ερμηνεύει Lieder των C. Debussy, M. de Falla, G. Rossini, R. Leoncavallo, P. Tosti, X. Montsalvatge.

Το νέο cafe/bar "Dizzy Miles" μας προσκαλεί "κλασικά" για καφέ, κάνοντας τα Κυριακάτικα απογεύματα αξέχαστα. Από τις 22 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή, στην καρδιά του Παγκρατίου και σε μία Retro ατμόσφαιρα με νεανική διάθεση, το κλασικό θα γίνει μέρος της καθημερινότητας μας.

Τις Κυριακές 4, 11, 18 Μαρτίου 2012 στις 21.30'

 Ένα αφιέρωμα στους σκοτεινούς ήρωες του Μουσικού Θεάτρου. Στους «κακούς» που μας σαγηνεύουν, στους παράνομους, στους αντι-ήρωες, στους χαρακτήρες που κατατρώγονται από τα πάθη τους, σε αυτούς που ζουν αντισυμβατικά. Μια διαδρομή σε σκοτεινά μονοπάτια.
Με τον
Νίκο Ρουσσάκη

"One of the perks of being an unemployed musician is that you get to play much less bad music."
— Jack Daney

"After silence, that which comes nearest to expressing the inexpressible is music."
— Aldous Huxley

"Music is, by its very nature, essentially powerless to express anything at all. Music expresses itself."
— Igor Stravinsky

"Hell is full of musical amateurs."
— George Bernard Shaw

"The drummer drives. Everybody else rides!"
— Panama Francis

  1. Δώστε ορισμό για α) Συγκοπή β) Αντιχρονισμό
  2. Τι είναι ο Μετρονόμος
  3. Τι ονομάζεται Διάστημα
  4. Πώς μετράμε τα διαστήματα
  5. Τι ονομάζουμε:
    Μελωδικά και Αρμονικά Διαστήματα, Απλά και Σύνθετα Διαστήματα, Φυσικά και Αλλοιωμένα Διαστήματα, Τέλεια και Ατελή Διαστήματα, Σύμφωνα και Διάφωνα Διαστήματα, Εναρμόνια Διαστήματα, Χαρακτηριστικά Διαστήματα